Elevator Pitch

Pak je podium en oefen je pitch tijdens Open Coffee Amersfoort.

Een pitch, of, met de volledige naam “elevator pitch” is een boodschap van een minuut. De term verwijst naar de tijdsduur om enkele verdiepingen te stijgen of te dalen met de lift. Het is de bedoeling dat je binnen deze tijd je werk of idee zo duidelijk onder woorden kunt brengen dat de andere partij op zijn minst zeer geïnteresseerd is geraakt.

Het gebeurt steeds vaker dat tijdens netwerk-bijeenkomsten de gebruikelijke voorstelronde wordt vervangen door pitches. Maar het is ook zeer goed mogelijk dat je op straat of, inderdaad, in de lift, een potentiële klant tegen komt. Het is daarom belangrijk dat je voor dit soort gelegenheden een pitch voor handen hebt.

Maak je eigen elevator pitch

Een korte, krachtige presentatie geven is lastig en vergt veel voorbereiding en oefening. Je hebt maar 1 minuut om jouw verhaal te vertellen. Dit betekent dat je honderd tot honderd-en-vijftig woorden nodig hebt. Een goede pitch kun je alleen maken als je weet wat de doelen van jou en jouw bedrijf zijn. Begin de elevator pitch met een sprankelende binnenkomer om de aandacht te trekken. Vervolgens vertel je wie je bent, waar je voor staat en wat je kracht is. Praat alleen over dingen waar je ook werkelijk wat vanaf weet. Spreek enthousiast en overtuigend, want als jij niet in jezelf gelooft doet niemand het. Zorg ervoor dat je elevator pitch overeenkomt met het beeld dat je van jezelf wilt geven. Het is een manier om jezelf te verkopen, maar moet wel een realistisch beeld van jezelf zijn. Een ander moet jou daar wel in herkennen. Zet verschillende versies op papier, slaap er een nachtje over en oefen voor een persoon of spiegel.

Een goede pitch geeft antwoord op de volgende vragen:

  • WIE kan jij helpen? (doelgroep)
  • WAT is hun probleem/pijn? (behoefte bepaling)
  • HOE kan jij hen helpen? (jouw dienst/product)
  • WAAROM moeten ze voor jou kiezen? (UBP = Unique Buying Point)

Wij hopen je hiermee een aantal handvatten gegeven te hebben en wensen jou veel succes met je voorbereiding.

JA

ik meld me aan